Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Η πορεία της προσφυγής των Μανιατών στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Προσφορά στον αγώνα μας του Κώστα Κουφογιώργου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΙΩΤΩΝ «Η ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ»



«Το τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», οι Μανιάτες, απαντήσαμε στο χρέος. Το κύρος των δύο πρόσφατων αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ (α.π. 197130 / 26.3.2012 και α.π. 197266 / 30.3.2012) για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη, οι οποίες θα κριθούν πλέον από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 


Η σχετική αίτηση ακυρώσεως συντάχθηκε από ομάδα μανιατών δικηγόρων εν ονόματι εικοσιένα εξωραϊστικών και τριών τοπικών περιβαλλοντικών συλλόγων της Μάνης, τεσσάρων περιβαλλοντικών Οργανώσεων εθνικής εμβέλειας με κυριότερη την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, της Ενωσης Απανταχού Μανιατών, της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας, της Ενωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Διαμερισμάτων Νοτίου Λακωνίας καθώς επίσης και πάνω από χιλίων εκατό πενήντα (1150) ιδιωτών (Μανιατών, μονίμων κατοίκων και μη) εκ των οποίων πολλοί με ιδιοκτησίες στα βουνά και στις πλαγιές της Μάνης.


Οι Σύλλογοι της Μάνης θα εκπροσωπηθούν με ομιλητές στη ανοικτή εκδήλωση του ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο το Σάββατο 2 Ιουνίου 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο. Στην εν λόγω εκδήλωση θα είναι ομιλητές ο κος Α. Καλτσής, Πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο κος Γ. Πλαγιαννάκος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυαραβιτών, ο κος Κ. Κοττέας, Τοπογράφος-Ιστορικός και ο κος Γ. Ψαρράκης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλίμη».


Επιπλέον, τον Ιούνιο στην Αθήνα, θα συμμετάσχουμε σε συντονιστική συνάντηση των περιοχών της χώρας μας οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.


Το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διαθέτει ο Σύλλογος μας μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο κατόπιν αίτησης του.


Μόλις οριστεί δικάσιμος για την συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως θα υπάρξει νεώτερη ενημερωτική ανακοίνωση.


Εmail: armenopetra@gmail.com, www.facebook.com/GEROLIMENAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου